Pages

Thursday, June 25, 2009

Η ανακοίνωση του ΔΠΘ για την περικοπή 35 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ

Την αντίδρασή του για την περικοπή της χρηματοδότησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατά 43% εξέφρασε το πρυτανικό συμβούλιο του πανεπιστημίου, το οποίο μετά από έκτακτη συνεδρίαση στις 22 Ιουνίου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"Σε συνάντηση των πρυτανικών αρχών στις 18 Ιουνίου με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο και την γενική γραμματεία του ΥΠΕΠΘ Νίκη Γκοτσοπούλου, μας ανακοινώθηκε ότι μειώθηκε κατά 43% η χρηματοδότηση των υποδομών του ΔΠΘ από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΣΠΑ, δηλαδή από 62 εκ. ευρώ σε 35 εκ. ευρώ.
Το ύψος της χρηματοδότησης είχε συμφωνηθεί με τον προηγούμενο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλο και είχε επιβεβαιωθεί από το νυν γραμματέα Δημήτρη Σταμάτη, όπως επίσης και με τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι οποίοι είχαν προεγκρίνει την συμφωνία.
Δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε την ενέργεια περικοπής, η οποία μάλιστα έγινε σε σύσκεψη χωρίς την συμμετοχή του ΔΠΘ, τονίζει το πρυτανικό συμβούλιο και προσθέτει ότι, η μείωση αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με τον μειωμένο κατά 30% περίπου αριθμό των φοιτητών που το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνει υπόψη του για την χρηματοδότηση του τακτικού προϋπολογισμού, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, καθώς και του τετραετή προγραμματισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Όλοι θα πρέπει να θυμηθούν την σημασία και την αποστολή του ακριτικού πανεπιστημίου στο οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Θράκης σε μεγάλο βαθμό.
Το πρυτανικό συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου καλεί σε πρώτη φάση τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλο να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και να αποκαταστήσει τις όποιες λανθασμένες αποφάσεις έχουν ληφθεί σχετικά με την χρηματοδότηση του πανεπιστημίου και δηλώνει ότι, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύσσωμο θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα αποφασίσει στη σύγκλητο τις περαιτέρω ενέργειες."

No comments: