Pages

Monday, January 10, 2011

Προκήρυξη Χρηματοδοτούμενης Θέσης Υποψηφίου Διδάκτορα

Το εργαστήριο συστημάτων Αυτομάτου Έλεγχου, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκηρύσσει μια θέση για υποψήφιο διδάκτορα στο αντικείμενο:

“Ευφυείς τεχνικές περιγραφής και ανάκτησης οπτικού περιεχομένου πολυμέσων βασισμένες σε τοπικά χαρακτηριστικά”

Στόχος της διδακτορικής έρευνας είναι η ανάπτυξη ενός συνόλου τοπικών χαρακτηριστικών (local features) για την περιγραφή και ανάκτηση οπτικού περιεχομένου πολυμέσων βασισμένου σε ευφυείς τεχνικές με έμφαση στη χρήση τεχνικών ασαφούς λογικής. Τα τοπικά χαρακτηριστικά που θα προκύψουν θα συνδυαστούν με «οπτικές λέξεις» (visual words) έτσι ώστε να διαμορφωθούν συμπαγείς (compact) περιγραφείς (descriptors).

Η διδακτορική διατριβή χρηματοδοτείται μέσω του «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ». Αιτήσεις ενδιαφέροντος μπορούν να κατατεθούν έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα ενταχθεί στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το προσεχές Εαρινό εξάμηνο.

Προαπαιτούμενα:

· Ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει Πτυχίο ή Δίπλωμα με βαθμό που δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το επτά (7.0). Σε περίπτωση τίτλων σπουδών από αναγνωρισμένα ομοταγή ΑΕΙ της αλλοδαπής, είναι απαραίτητη η υποβολή και των αντίστοιχων βεβαιώσεων ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ.

· Ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλων σπουδών (Μ.Δ.Ε. ή/και Δ.Δ.), ή αλλιώς να έχει να επιδείξει εξαιρετικά προσόντα (δημοσιεύσεις, διακρίσεις κλπ). Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους με κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε αντικείμενα, συναφή με την προκηρυχθείσα θέση.

· Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

· Καλή γνώση γλωσσών προγραμματισμού. Δεδομένου ότι η διδακτορική έρευνα αποτελεί συνέχεια εργασιών που έχουν υλοποιηθεί στο εργαστήριο μας, ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει C# ή Java

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας, καθώς και επιπρόσθετα στοιχεία:

Ιωάννης Μπούταλης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΠΘ, Ybout@ee.duth.gr

Δρ. Σάββας Χατζηχριστοφής, schatzic@ee.duth.gr

No comments: