Pages

Monday, May 28, 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ, η Ομάδα Επεξεργασίας Εικόνας και Πολυμέσων (http://ipml.ee.duth.gr/) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα διερευνήσει νέες μεθοδολογίες για την αποτελεσματική ανάκτηση τριδιάστατων (3Δ) αντικειμένων (στατικών και 3Δ βίντεο). Χαρακτηριστικά δείγματα σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων της παραπάνω ομάδας βρίσκονται στο σύνδεσμο http://utopia.duth.gr/~ipratika/3dor/

Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει μία (1) χρηματοδοτούμενη θέση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Η έναρξη εκπόνησης της διατριβής αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Ενθαρρύνονται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και έχουν ολοκληρώσει τις βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές τους το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Είναι επιθυμητό οι υποψήφιοι να έχουν υπόβαθρο σε τουλάχιστον κάποιο από τα θέματα που αφορούν σε Γραφικά, Επεξεργασία Εικόνας, Οραση Υπολογιστή και Αναγνώριση Προτύπων καθώς και να έχουν εμπειρία στον προγραμματισμό είτε σε περιβάλλον Matlab είτε σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον (πχ. Visual Studio, κτλ.) με γλώσσες προγραμματισμού όπως C/C++/C#.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα δουλέψουν σε ένα δυναμικό περιβάλλον και θα συνεργασθούν με ερευνητές ιδρυμάτων του εσωτερικού (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Πληροφορικής, Ε.Κ. «ΑΘΗΝΑ», ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) καθώς και με ερευνητές ιδρυμάτων του εξωτερικού (University of Houston – USA, Vrije Universiteit Brussel – Belgium, Utrecht University - Netherlands, Consiglio Nazionale delle Ricerche - Italy).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με :

Επ. Καθηγητή Ιωάννη Πρατικάκη (http://utopia.duth.gr/~ipratika/)

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Γραφείο 1.15, Κτίριο Β’

Πανεπιστημιούπολη, Κιμμέρια, Ξάνθη

No comments: